Loewe de waterrat

Kenmerkend aan een Labradoodle is dat hij dol is op water! Een Labradoodle is een echte waterrat. Zie je een sloot, een vijver of ook maar iets wat met water te maken heeft? Houd je Labradoodle dan goed in de gaten, want voordat je het weet, is hij verdwenen in het water. Gelukkig stinkt een Labradoodle niet. Met Loewe hebben we al tig keer meegemaakt dat zij in het water sprong. Hieronder mijn tips. Gegarandeerd dat je Labradoodle niet vervelend ruikt!

  1. Spoel je Labradoodle met lauw water af, waardoor het ergste vuil weg wordt weggespoeld.
  2. Droog je hond af met een handdoek.
  3. Gebruik daarna de PowAir Spray die speciaal ontwikkeld is om nare hondengeurtjes te verwijderen.

Je zult merken dat de Labradoodle heerlijk blijft ruiken. Het zand dat nog in de vacht zit, zal uit de droge vacht vallen. Hierdoor zal het niet gaan smeulen en stinken.

PowAir ideaal om hondengeurtjes te verwijderen

Powair is voor mij een echte uitvinding! De PowAir spray gebruik ik als Loewe bijvoorbeeld in het water is gesprongen en de PowAir block gebruik ik in mijn auto en huis. Overal ruikt het weer heerlijk! De geur is lastig te omschrijven, maar het is een neutraliserende geur. Het is dus een geur die je niet echt ruikt, maar puur de stank verwijderd. Het fijne van PowAir is dat het niet schadelijk is voor Loewe en we dus met een gerust hart gebruik kunnen maken van deze geurverwijderaar.

Andere tips om hondengeuren te verwijderen

Hieronder nog een aantal andere tips om nare hondenluchtjes te voorkomen / te behandelen:

  1. Wij wassen Loewe altijd met een speciale hondenshampoo om Loewe lekker fris te laten ruiken.
  2. Maak het oor van je hond minimaal een keer per jaar schoon, dit kan met katoenenbolletjes en warm water. Dit kan al een hoop schelen.
  3. Was het kussen, kleed, koelmatje en al het andere waar je hond graag op ligt regelmatig. Dit is misschien een voor de hand liggende tip. Echter wordt het vaak genoeg vergeten.
  4. Gebruik ander voedsel. Een periode gebruikten we ander voedsel dan normaal voor Loewe. We merken direct dat de geur anders werd. Voedsel heeft dus heel veel invloed op de geur van je hond.
  5. Poets de tanden van je hond. Van belang is om ongeveer de tanden van je hond 3x per jaar te poetsen met speciale tandpasta.

Heb jij nog andere tips om je hond weer naar bloemetjes te laten ruiken? Laat je tips hieronder in het reactieveld achter!

Leave a comment

Australian Labradoodle Blog - Loewe The Doodle

Loewe The Doodle © All rights reserved 2018.