Als je een hond hebt, dan is het heerlijk om regelmatig samen eropuit te gaan. Natuurlijk laat je je hond elke dag uit, maar het is ook leuk om af en toe wat meer tijd vrij te maken en echt een wandelingetje te maken.

Gezond

Wandelen is niet alleen goed voor je hond, maar werkt ook bevorderend voor jouw gezondheid! Als je regelmatig op pad gaat met je viervoeter, dan blijf je veel in beweging en dat is goed voor je hart, bloedvaten, bloeddruk, botten, spieren en gewicht. Bovendien werkt wandelen ook cholesterolverlagend en de frisse lucht doet je natuurlijk altijd wel goed. Download bijvoorbeeld eens een stappenteller op je telefoon, zodat je bij kunt houden hoeveel stappen je per dag zet. Aangeraden wordt om elke dag zo’n 10.000 stappen te zetten. Ook een rugzak kan handig zijn wanneer je iets verder wilt wandelen, vooral de rugzakken van Herschel zijn praktisch en stoer.

Leuke plekken om te wandelen

Er bestaan verschillende wandelroutes, parken en bossen in Nederland waar je lekker kunt wandelen met je hond. Als jouw hond geschikt is om los te lopen en goed om kan gaan met andere honden die hij of zij onderweg tegenkomt, dan kun je ook naar een hondenlosloopgebied gaan. Hier hoeft je hond niet aangelijnd te worden en kan hij lekker vrij ravotten. Het is dan wel handig als de hond bepaalde commando’s begrijpt zoals ‘kom hier’. Zo weet je zeker dat je je hond weer snel bij je kunt roepen wanneer er een onveilige situatie dreigt plaats te vinden.

Opruimplicht

Ga je met je hond wandelen, dan heb je een opruimplicht voor hondenpoep. Wel zo fijn als je niet overal in hondenpoep trapt wanneer je even niet oplet. Het is misschien geen leuke klus, maar je loopt kans op een boete als je het niet opruimt. En door de opruimplicht houd je de omgeving schoon en netjes voor andere wandelaars. Op deze manier kan iedereen heerlijk onbezorgd blijven wandelen met je viervoeter!

Leave a comment

Australian Labradoodle Blog - Loewe The Doodle

Loewe The Doodle © All rights reserved 2018.