Als je een labradoodle puppy aanschaft, dan begint het meestal bij het zindelijk maken van het dier. Gelukkig duurt dit niet zo lang als bij een baby, dat komt omdat honden van nature zindelijk dieren zijn. Bij puppy’s is het een kwestie van tijd, stimulatie en aanmoediging. Ook staan honden erom bekend dat ze hun nest niet vuil maken, ze zoeken dus elders een plaats om hun behoefte te doen, ja ook op je bank of je mooie vloerkleed.

  1. Voorkom ongelukjes

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Je hebt net je labradoodle puppy opgehaald bij de fokker, en dan ineens komt hij of zij in een nieuwe omgeving. Eng! Ga er maar vanuit dat in de eerste periode genoeg ongelukjes gaan gebeuren, wordt daar niet boos om, want dat werkt averechts. Je kunt dit voorkomen door de labradoodle goed in de gaten te houden, zodra je merkt dat de labradoodle zijn of haar behoefte moet doen zet je het buiten. Maar let op dat je het dier nooit aan zijn voorpoten oppakt.

  1. Altijd op dezelfde plek

Belangrijk om een labradoodle zindelijk te krijgen is door het continue op dezelfde plaats de behoefte te laten doen. Wil je dus niet dat de labradoodle zijn behoefte overal in de tuin doet, neem het dan aan de lijn mee op de plaats waar hij zijn behoefte kan doen. Als de pup zijn behoefte heeft gedaan, wees dan overdreven blij, zeg dan ook steeds hetzelfde zodat de pup weet dat het goed is.

  1. De eerste nachten overleven

Verwacht niet dat jouw labradoodle pup meteen binnen één week zindelijk is. Ook is het verstandig om de pup de eerste weken altijd bij je te hebben, zo kan de pup wennen en bovendien is het ook gezellig. Sterk afgeraden is om de pup de eerste nachten in een doos of bench te doen, stel je eens voor dat de pup eerst in een nestje zat bij zijn moeder en broertjes en zusjes en dat het er dan ineens wordt weggehaald en in een doos of bench wordt gestopt. Het beste is om de hond zelfs bij je op bed te nemen. Zie het als een pasgeboren baby, die ligt ook veilig in een wiegje naast je en geef je ook aandacht als het erom vraagt.

 

 

Leave a comment

Australian Labradoodle Blog - Loewe The Doodle

Loewe The Doodle © All rights reserved 2018.