Genieten jullie ook zo van het heerlijke weer?

 

Wij en Loewe wel in ieder geval, al moeten we er rekening mee houden dat Loewe ook verkoeling nodig heeft. Honden zweten namelijk net als mensen, alleen kunnen zij zich alleen koelen doormiddel van hijgen en het koelen van hun pootjes.

Hierbij dan ook 10 tips over hoe je je hondje zo koel en veilig mogelijk door deze warme dagen helpt!

 

  1. Voldoende water

Met dit warme weer is het altijd verstandig om genoeg koel en vers water bij je te hebben. Dit omdat een hond net als een mens meer drinkt met dit warme weer. Daarnaast kun je met het water het snoetje en de pootjes van je hond verkoelen.

  1. Honden ijsje

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken naast wijn voor honden bestaat er nu ook ijs voor honden. Een normaal blok ijs is al heerlijk voor je trouwe viervoeter, maar wil je je hond echt verwennen dan zijn er zelfs speciale honden ijsjes! 

  1. Schaduw

Niks is zo lekker als relaxen in de schaduw. Na de hele tijd te hebben gespeeld in de warme zon, is het heerlijk om te chillen in verkoelende schaduw.

  1. Een zwembadje

Oké, misschien is een zwembadje nog net iets lekkerder na het spelen. Heerlijk spetteren in het water, Loewe vindt het heerlijk! (Houdt er wel rekening mee dat je hond het badje kapot kan bijten0

  1. Dag naar het honden strand

Wat is er nou leuker als spelen met andere honden en zwemmen? Inderdaad bijna niks, in het artikel zijn de leukste hondenstranden te vinden. 

  1. Meertjes, beekjes & riviertjes (pas op voor blauwalg en botulisme)

Zoals je inmiddels al hebt gemerkt is water in wat voor vorm dan ook een must voor honden. Meertjes, riviertjes en beekjes vallen daar natuurlijk ook onder maar pas wel op voor blauwalg en botulisme. Hier kan je vriendje namelijk behoorlijk ziek van worden.

  1. Vermijd asfalt en warme tegels

Zoals ik eerder als zei, moet een hond afkoelen doormiddel van hijgen en via de pootjes. Warme tegels of asfalt zijn dus killing voor je hond. Mocht je toch over warme tegels moeten lopen zorg en dan voor dat je pootjes regelmatig afkoelt en je hond voldoende water geeft.

  1. Zonnecrème voor honden

Ja, ja ook je hond moet je beschermen tegen de zon. Alleen de vacht is vaak niet voldoende bescherming tegen de zon. Vooral de neus, de buik, dijen en de oren zijn gevoelig voor de zon.

Een zonnecrème voor je hond kan dus geen kwaad.

  1. Icepacks

Cool packs zijn heerlijk verkoelend en makkelijk mee te nemen, het allerfijnste is al je een handdoekje hebt waar je de cool packs in kan wikkelen. Dan kan je hond hier lekker op liggen! 

  1. Rijden

Ga lekker een stukje rijden met je hond, dit is niet alleen heerlijk verkoelend maar ook nog eens een geur explosie voor je vriendje. Rijden is een grote snoepjes winkel voor je hond!

 

Extra tip:

Koel je hond met een natte handdoek.

Heb jij nog handige tips voor dit warme weer?

Leave a comment

Australian Labradoodle Blog - Loewe The Doodle

Loewe The Doodle © All rights reserved 2018.