Losloopgebieden, wij stonden er niet bij stil toen wij Loewe kregen. Totdat een vriendin, ons erop wees dat er speciale gebieden zijn waar honden los mogen lopen. Na ons er in te hebben verdiept, leek het ons dan ook handig om de ontdekking met jullie te delen.

De eerste vraag was natuurlijk waar mag mijn hond loslopen? En waar moet die aangelijnd zijn? met deze vragen zijn we opzoek gegaan naar de ideale uitlaatplaatsen. Buiten de bebouwde kom mag je hond vrijwel altijd los dit wordt vaak nog eens bevestigd met een bord, anders is dit (vaak) duidelijk aangegeven.

Let wel op, ook in de losloopgebieden moet je hond niet voor overlast zorgen. Dit kan zijn het opjagen van andere honden maar ook van koeien, schapen of wilde dieren zoals bijvoorbeeld zwijnen. Vergeet ook niet dat honden het Neospora-parasiet kunnen verspreiden via hun uitwerpselen. Dit kan nare gevolgen kan hebben voor koeien (neem dus altijd zakjes mee).

Tips voor buiten de bebouwde kom

· Leer je hond eerst commando’s aan. Dit om zeker te weten dat je hond naar je luistert.
· Stel je gaat naar losloopgebieden, zorg er dan eerst voor dat je het lopen hebt opgebouwd. Niet dat je hond opeens 2 uur moet lopen en maar 20 minuten gewend is.
· Houdt er rekening mee dat je hond zich in een groep zich totaal anders kan gedragen

Binnen de bebouwde kom

Binnen de bebouwde kom moet honden vrijwel altijd aangelijnd zijn. Elke gemeente heeft zijn eigen gebieden waar de honden los mogen lopen. Hiervoor kun je kijken op de site van jouw gemeente, daar is een kaart te downloaden met de uitrenvelden en losloopgebieden erop.

Tips voor binnen de bebouwde kom

· Houd je hond kort aangelijnd
· Zoek geen andere (onbekende) honden op
· Houdt rekening met de andere om je heen

De hond uitlaten op het strand mag ook, maar dit is vaak na het zomerseizoen. Dit geldt niet voor elk strand dus check voor de zekerheid altijd de website van de gemeente.

De favoriete losloopgebieden van Loewe en ons

Wij zijn dol op wandelen, al helemaal nu Loewe met ons meegaat. Wij hebben zo onze favoriete plekjes om te wandelen. Hieronder een top 5 van onze favoriete (losloop) gebieden.

Erkemederstrand

Dit strand is voor ons redelijk dichtbij en is het strand volledig gericht op honden. Zo mag Loewe heerlijk loslopen en kan zij met andere honden spelen. Wat Loewe ook heerlijk vindt is spetteren in het water. Super zo’n hondenstrand

Lange Duinen

Lange Duinen is een prachtig duinlandschap dat ligt in Soest-zuid, het is heerlijk om te starten bij de Foekenlaan. Vanaf daar is er een wandelpad van 5 km waar wij ongeveer zo’n anderhalf uur over doen. Heerlijk wandelen met de hond 😉

De Chaamse Bossen

Prachtig bos, jammer genoeg is het voor ons wel even rijden. De Chaamse Bossen, liggen vlakbij Breda tussen Chaam en Gilsber. Toch is het, het rijden zeker waard. Wij kunnen hier gerust uren ronddwalen.

Het Berger Bos

Fantastisch mooi om te lopen en heerlijk dicht bij Bergen aan zee, waar wij achteraf altijd graag een hapje of drankje doen. Wij gaan graag naar “De Duinerij” hier is Loewe namelijk (aangelijnd) van harte welkom. (Let op van 15 maart tot 15 juni moet de hond aangelijnd zijn in Het Berger Bos).

De Stranden van Texel

Dit prachtige stukje Nederland staat op onze nummer 5, dit omdat je er echt een weekend weg voor moet plannen. In Texel zijn enorm veel prachtige plekken om te lopen neem als voorbeeld de duinen. Hier mag de hond helaas alleen ’S winters loslopen, dit geldt ook voor de bewaakte stranden. Gelukkig heb je op Texel ook genoeg plekken waar je trouwe viervoeter wel los mag lopen zoals de onbewaakte stranden en het Krimbos.

Leave a comment

Australian Labradoodle Blog - Loewe The Doodle

Loewe The Doodle © All rights reserved 2018.