Voordat wij Loewe kochten hebben wij eerst uitgebreid de tijd genomen om uit te zoeken wat voor hond er eigenlijk bij ons past. Elk ras heeft zo zijn (karakter) eigenschappen, het is dus van belang dat je je eerst goed verdiept in wat voor hond erbij jouw past. Naast de verschillende puppytesten, hieronder nog een aantal belangrijke tips die ons enorm hebben geholpen.

Voordat je een puppy aanschaft, moet je rekening houden met de hoeveelheid tijd een hondje kost. Bedenk dus goed van tevoren of je deze tijd hebt. Vraag je vervolgens af waarom je een hond wilt. Wie de pup gaat uitlaten? Waar de pup terecht kan met vakantie?

Vergeet ook niet dat een hond je aardig wat geld kost. Bedenk je dus of je in staat bent om deze kosten te betalen. De medische kosten voor je hond kunnen namelijk al snel rond de 3000 euro per jaar liggen. Het is ook mogelijk om rond de 20 euro per maand je hond te verzekeren.

Eindelijk besloten om een hond te kopen! Denk dan niet meteen aan de hond die jij leuk vindt maar ook aan een hond de bij jou en je woon-werk situatie past. Woon je in een appartement neem dan bijvoorbeeld geen grote herdershond maar denk eerder aan een kleiner formaat hond. Kijk ook naar de karaktereigenschappen van het type hond, die het beste bij jouw passen.

Wij zijn er achter gekomen dat de Australian Labradoodle het best bij ons past
door ons eerst verder te verdiepen in het ras na alle voor- en nadelen van het ras, de Australian Labradoodle op een rijtje te hebben gezet. Wij zijn dus vervolgens op zoek gegaan naar goede fokker.

Zo herken je een goede hondenfokker

· Een erkende fokker is aangesloten bij de raad van beheer
· De fokker heeft verschillende onderschreven prijzen en weet veel af van de honden
· Mama hond ziet er fit en gezond uit en heeft niet meer dan 4 nestjes gehad
· De pups zien er verzorgd en oké uit
· Het huis er netjes en goed uit
· De fokker heeft zijn papieren op orde

Heb je eindelijk je trouwe viervoeter gevonden, dan zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Zo moet je nagaan of pup gevaccineerd en ontwormd is. Het fijnste zou zijn als de eerste weken iemand thuis is om op de pup te passen. Houdt er rekening mee dat je pup nog alles moet leren, van zindelijkheid tot netjes liggen in de bench. Wij zijn dan ook zo snel mogelijk aan de slag gegaan met trainen en het opzoeken van een goede puppycursus.

Geniet van je pup <3

Wij horen graag wat jullie ervaringen en tips zijn bij de zoektocht naar een pup!

Leave a comment

Australian Labradoodle Blog - Loewe The Doodle

Loewe The Doodle © All rights reserved 2018.